arrow_drop_up arrow_drop_down
Natuurlijke schoonmaakmiddelen zelf maken: tips, ingrediënten en wat je schoonmaakt
10 augustus 2019 

Natuurlijke schoonmaakmiddelen zelf maken: tips, ingrediënten en wat je schoonmaakt

Natuurlijke schoonmaakmiddelen, het is zoveel beter voor het milieu en ook voor jezelf. Vermijd chemische stoffen en maak je eigen natuurlijke schoonmaakmiddelen. Wanneer je een aantal basisingrediënten in huis hebt, dan heb je zo je eigen voorraad schoonmaakmiddelen.

Ingrediënten natuurlijke schoonmaakmiddelen

Wanneer je over gaat op natuurlijke schoonmaakmiddelen, dan is het handig om een aantal basis ingrediënten altijd in huis te hebben. Zo kun je je vooraad altijd weer bijwerken en kom je niet meer in de gelegenheid om even snel naar de winkel te rennen om wc eend te kopen. Koop deze ingrediënten voor jouw natuurlijke schoonmaakmiddelen:

  • Twee plantenspuitflessen
  • Natuurazijn*
  • Citroensap
  • Baking soda
  • Tea tree oil

*Koop geen schoonmaakazijn, want hier zitten alsnog veel chemicaliën in.

WC schoonmaken met natuurlijk schoonmaakmiddel

Om je wc schoon te maken, heb je de azijn, tea tree oil en citroensap nodig. Meng de azijn (250ml) met wat geconcentreerde citroensap en een aantal druppels tea tree oil. Doe deze mix in een van je plantenspuitflessen en spray je wc met deze natuurlijke middelen. Laat het een paar minuten intrekken voordat je je wc boent zoals je dit normaal doet. Niet alleen wordt je wc weer glimmend en schoon, citroensap en tea tree oil werken ook bacterie-dodend.

Heb je echt een hele vieze wc, strooi dan zo’n 200 gram baking soda in je wc. Laat dit een uur intrekken. Vervolgens spray je je wc met het natuurlijke schoonmaakmiddel zoals hierboven beschreven en doortrekken maar. Clean as you hoped.

Ramen lappen met natuurlijk schoonmaakmiddel

Je ramen wassen met natuurlijk schoonmaakmiddel? Meng 500ml water en 60ml azijn en voila, schone ramen en geen strepen. Zo simpel kan het echt zijn en zo simpel is het gewoon. Je ramen zijn schoon en je hebt met deze simpele methode allerlei chemicaliën vermeden.

Badkamer en keuken schoonmaken met natuurlijke middelen

De kalk verwijderen uit je badkamer en keuken? Spray pure natuurazijn op alles wat je wil ontkalken. Laat het even zitten zoals je ook met normale anti-kal zou doen en ga hier vervolgens met een doekje overheen. Wil je een fijne geur? Meng dan de azijn met water (1/3 azijn, 2/3 water) en doe hier een aantal druppels tea tree oil bij in. Schoon, geen kalk en ook nog een fijne geur.

 

 

Over de schrijver
Schrijven doe ik al sinds ik weet hoe ik woorden kan maken. Professioneel verhalen vangen, vertellen en verspreiden doe ik nu al meer dan vijf jaar als schrijver, spreker en trainer. Overtuigingskracht, gunfactor, energie, avontuurlijk en enthousiasme zijn mijn lichtpunten. Ik straal en ik laat stralen. Ik heb veel ervaring opgedaan als consultant op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en werkgeluk. Daarnaast heb ik interesse in veel dingen: yoga, meditatie, sporten, duurzaamheid, no waste lifestyle, reizen en boeken. Dit komt terug in mijn werk als schrijver. Als trainer en spreker richt ik me vooral op overtuigingskracht, storytelling, commerciële activiteiten, binding, solliciteren en natuurlijk goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en werkgeluk.
Reactie plaatsen